Ftesë për shfaqjen e filmit dokumentar “Vajzat Refugjate”

Ftesë për shfaqjen e filmit dokumentar “Vajzat Refugjate”

Universiteti “Fehmi Agani” në Gjakovë prezanton shfaqjen e filmit dokumentar "Vajzat e Refugjate" në bashkëpunim me UNIMED.

Universiteti “Fehmi Agani” në Gjakovë është krenar të njoftojë organizimin e një shfaqjeje të veçantë të filmit dokumentar "Vajzat e Refugjate" në bashkëpunim me UNIMED, Bashkimi i Universiteteve të Mesdheut.

Filmi i regjisorit Leonardo Cinieri Lombroso, përcjell historinë e tre studentëve universitarë që janë refugjatë në Romë dhe Barcelonë. Përmes kësaj perspektive, "Vajzat e Refugjate" kap sfidat dhe mundësitë e reja që Europa ofron për refugjatët, ndërsa përshkruan rrugën e tyre në integrim dhe krijimin e një identiteti të ri.

"Vajzat Refugjate" është rezultat i një bashkëpunimi të suksesshëm midis UNIMED-it, Universitetit Sapienza të Romës, Fundació Solidaritat të Universitetit të Barcelonës, Asociacionit të Universiteteve Evropiane (EUA) dhe Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin në kuadër të projektit UNI(di)VERSITY, i mbështetur nga programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian.

Ky është një rast unik për studentët, stafin dhe komunitetin e universitetit tonë për të reflektuar mbi temat e rëndësishme të refugjatëve dhe për të promovuar dialogun kulturor dhe social në një mjedis të hapur dhe miqësor.

Për të mësuar më shumë për filmin "Vajzat e Refugjate" dhe për të marrë pjesë në shfaqjen e tij, ju ftoj të merrni pjesë në shfaqjen e filmit në amfiteatrin e Shkencave Sociale në Universitetin Fehmi Agani në Gjakovë.

Data dhe vendi i shfaqjes: Mërkure 21.02.2024 në amfiteatrin e Shkencave Sociale në Universitetin “Fehmi Agani” në Gjakovë.

Fotot e lajmit

tp-bottom