Programi i Bursave Banach, mundësi për të rinjtë që dëshirojnë të ndjekin studimet në Poloni

Programi i Bursave Banach, mundësi për të rinjtë që dëshirojnë të ndjekin studimet në Poloni

Objektivi i Programit është të promovojë progresin socio-ekonomik të vendeve në zhvillim duke rritur nivelin e njohurive dhe arsimimit të qytetarëve të tyre në formën e bursave për studime të shkallës së dytë në polonisht ose në anglisht në universitetet polake të mbikëqyrura nga Ministri i Arsimit dhe Shkenca në fushën e inxhinierisë dhe shkencave teknike, shkencave bujqësore, shkencave ekzakte dhe shkencave të jetës.

Bursa NAWA mund të aplikohet nga qytetarë të vendeve të mëposhtme: Shqipëri, Angola, Argjentinë, Armeni, Azerbajxhan, Bjellorusi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Brazil, Kolumbi, Etiopi, Gjeorgji, Indi, Indonezi, Irak, Iran, Jordan, Kazakistan, Kenia, Kosova, Libani, Meksika, Moldavia, Mali i Zi, Nigeria, Maqedonia e Veriut, Palestina, Peruja, Filipinet, Senegali, Serbia, Afrika e Jugut, Tanzania, Tunizia, Ukraina, Uzbekistani dhe Vietnami.

Për më tepër, shtetasit e Shqipërisë, Armenisë, Azerbajxhanit, Bjellorusisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Gjeorgjisë, Kazakistanit, Kosovës, Malit të Zi, Moldavisë, Maqedonisë së Veriut, Serbisë, Ukrainës dhe Uzbekistanit mund të përfundojnë studime të shkallës së dytë në fushat e shkencave humane dhe shoqërore. shkencat nën Program, me përjashtim të studimeve filologjike në fushën e gjuhës amtare të përfituesit.

Programi është një iniciativë e përbashkët e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Agjencisë Kombëtare Polake për Shkëmbim Akademik në formën e ndihmës polake për zhvillim.

Më shumë informacion mund të gjeni në linkun: https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme

tp-bottom