Mundësi për bursë në Universitetin e Montrealit

Mundësi për bursë në Universitetin e Montrealit

Universiteti i Montrealit (UdeM) është një nga shtatë institucionet e arsimit të lartë me seli në Montreal. Shtë një nga pesë universitetet kryesore në Kanada (i dyti për nga numri i studentëve) dhe në të njëjtën kohë më i rëndësishmi në të gjithë botën frëngjishtfolëse për numrin e studentëve, si dhe për kërkimet. Ai renditet në mesin e universiteteve më të mira në botë dhe gëzon një reputacion të madh si një nga institucionet më të mira pas sekondare në botën frëngjishtfolëse. Shtë njohur midis institucioneve më të mira të arsimit të lartë në botën frëngjishtfolëse, duke u renditur në universitetin e 90-të më të mirë në botë sipas Times Higher Education.

Përmes drejtorisë rajonale të bursave të huaja kanadeze, sekretariati shtetëror për studime dhe kërkime në Universitetin e Montrealit në partneritet me Scotia Bank po fillon një thirrje për aplikime për bursa kanadeze për vitin akademik 2021-2022. Këto bursa janë të destinuara për shtetas të kategorisë A (vendet e industrializuara evropiane dhe jashtë-evropiane) dhe ato të kategorisë B (vendet në zhvillim, bota e tretë dhe jashtë-evropiane) ata duhet t'i lejojnë ata të ndjekin studimet e tyre, të përsosin njohuritë e tyre për kërkime punojnë në fusha të cilave Universiteti i Montrealit i kushton vëmendje të veçantë.

 

SPECIFIKAT E BURSËS:

- Universiteti i Montrealit synon të lehtësojë imigracionin tek njerëzit që dëshirojnë të vazhdojnë studimet e tyre dhe të marrin diplomat Kanadeze.

- Kandidatët e përzgjedhur në fund të përzgjedhjes së kandidatëve do të përfshihen përveç studimit të tyre në sektorë të ndjeshëm të jetës ekonomike dhe sociale të Kanadasë: (shëndetësia, drejtësia, diplomacia, komunikimi, financa, energjia, industria, transporti, bujqësia ...).

Ky opsion i Universitetit të Montrealit synon t'u japë një aftësi profesionale mbajtësve të bursave që të jenë në gjendje të punojnë nëse e dëshirojnë atë në Kanada në fund të trajnimit të tyre.

Parakushtet për aplikim në përgjithësi, aplikantët për bursa të huaja kanadeze duhet:

-  Moshën 18 deri 55 vjeç;

- Kuptoni dhe flisni saktë një nga gjuhët e mësimit në Kanada (anglisht, frëngjisht, spanjisht, gjermanisht, italisht);

- Keni një diplomë ekuivalente me certifikatën e ciklit të parë të mësimdhënies, bachelor ose certifikatën e aftësisë profesionale nga vendet e Bashkimit Evropian.

 

PROCEDURA E ZGJEDHJES:

- Ju lutemi bëni kërkesën tuaj për bursë duke kërkuar që formulari i regjistrimit të plotësohet me një letër motivimi që do të dërgohet në adresën e postës elektronike të sekretarisë sonë: [email protected]

Linjë virtuale WhatsApp për çdo informacion shtesë: +1 (514) 612-7719

Linku

tp-bottom