Bursa Kanadeze

Bursa Kanadeze

Përmes Degës Rajonale të Bursave të Huaja Kanadeze, Sekretariati Shtetëror për Studim dhe Kërkim i Université Laval po bën thirrje për aplikime për Bursat Kanadeze për vitin akademik 2021-2022. Këto bursa janë të destinuara për shtetas të kategorisë A (vendet e industrializuara evropiane dhe jashtë-evropiane) dhe ato të kategorisë B (vendet në zhvillim, bota e tretë dhe vendet jashtë-evropiane) që u detyrohen atyre të lejojnë arsimim të mëtejshëm, për të përmirësuar njohuritë për kërkime në fusha të cilave Universiteti Laval u kushton vëmendje të veçantë.

 

SPECIFIKAT E BURSAVE

  • Universiteti Laval synon të lehtësojë imigracionin për ata që duan të vazhdojnë arsimin e tyre dhe të diplomojnë në Kanada.
  • Kandidatët e suksesshëm në fund të përzgjedhjes së aplikacioneve do të futen përveç studimit të tyre në sektorët e ndjeshëm të jetës ekonomike dhe shoqërore të Kanadasë: (shëndetësia, ligji, diplomacia, komunikimi, financat, energjia, industria, transporti, bujqësia .. .).

Ky opsion nga Universiteti Laval synon t'u japë studiuesve një aftësi profesionale për të punuar nëse ata dëshirojnë në Kanada në fund të trajnimit të tyre.

 

Kohëzgjatja e bursave:

Bursat mbulojnë periudhën e një cikli trajnimi/studimesh ose deri në gjashtë (06) semestra.

 

TARIFAT E UDHËTIMIT:

Bileta aeroplani vajtje-ardhje (Provenance - Kanada / Quebec), merren nga Dega Rajonale e Bursave të Huaja Kanadeze.

 

PARAKUSHTET

Parakushtet për aplikim si rregull i përgjithshëm, kandidatët për bursa të huaja kanadeze duhet:

  • Mosha kërkohet nga 18 vjet në 55 vjet;
  • Të kuptuarit dhe të folurit e duhur të një prej gjuhëve të mësimit një Kanada (anglisht, frëngjisht, spanjisht, gjermane, italiane);
  • Të keni një diplomë ekuivalente me certifikatën e studimit universitar, diplomën bachelor ose çertifikatën e aftësisë profesionale nga vendet e Bashkimit Evropian.

 

PROCEDURA E ZGJEDHJES:

Ju lutemi aplikoni për bursë duke dërguar me email emrin tuaj, emrin, vendin, qytetin, adresën, nivelin e studimit dhe numrin e telefonit duke kërkuar që formulari i regjistrimit të plotësohet në: [email protected]

 

PËR MË SHUMË INFORMACION:

BURIMI KANADA

2325 Rue de l'Université, Quebec City, QC G1V 0A6, Kanada

Email: [email protected]

tp-bottom