Njoftim për bursa të Shkollës Verore CEEPUS

Njoftim për bursa të Shkollës Verore CEEPUS

Shkolla Verore CEEPUS  me kënaqësi ju njoftoj se këtë vit hap aplikimin përsëri pwr 25 bursa për studentë nga vendet e CEEPUS për të marrë pjesë në Shkollën tonë Verore të CEEPUS, me titullin 'Ndryshimi i Evropës - Ndryshimet Evropiane 2020', i organizuar midis 3-12 Shtatorit 2020Universitet të Pecs, Hungari.

Pjesë e Shkollës Verore CEEPUS do të jenë studentët nga Shqipëria, Austria, Bosnja-Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Republika Czecheke, Hungaria, Moldavia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Polonia, Rumania, Serbia, Sllovakia, Sllovenia dhe Kosova.  mund të aplikojnë për Bursën e CEEPUS për të marrë heqjen dorë nga tarifa e pjesëmarrjes.

Studentët do të mësojnë për mundësitë dhe sfidat e multikulturalizmit, ndikimet ekonomike, sociale dhe politike të migracionit, terrorizmit transnacional dhe bashkëpunimit rajonal në të gjithë Evropën Qendrore dhe Lindore.

Kursi përfshin temat e mëposhtme:

• Rendi i Ri Global - Ku do ta gjejë Evropën?

• Evropa Qendrore Lindore dhe Transformimi Ekonomik

• Migrantët dhe Politikat e Migracionit në BE

• Diversiteti kulturor në Evropë

• Roli i Vendosjes së Branding në një Evropë të Globalizuar dhe Kryeqyteti Evropian i Kulturës.

5 arsye për t'u bashkuar me Shkollën Verore "Ndryshimi i Evropës në vitin 2020":

• Përmirësoni aftësitë tuaja për të folur, ndërsa mësoni për sfidat dhe mundësitë aktuale të Bashkimit Evropian.

• Është më shumë sesa thjesht studim - shijoni programet e shkëlqyera sociale, përfshirë një Natë Trivia dhe ahengje.

• Përjetoni një program veror të përballueshëm - bursa mbulon shpenzimet tuaja dhe ju vetëm duhet të paguani për udhëtime.

• Argëtohuni në një mjedis ndërkombëtar dhe bëni miqësi të reja për tërë jetën.

• Shijoni vendndodhjen e mrekullueshme. Pécs është një nga qytetet më të bukura të Evropës Qendrore me një kulturë të pasur që daton nga Perandoria Romake. Pécs ishte Kryeqyteti Evropian i Kulturës i vitit 2010, dhe është një qytet universitar i sigurt, mesdhetar me shumë bare, kafene dhe restorante.

Kush mund të aplikojë: Programi është i hapur për studentë universitare, të diplomuar dhe studnetë të doktoratës.

Kredi të fituara: 6 kredi ECTS

Strehimi: Konvikti

Tarifa e programit: FALA. Bursa CEEPUS mbulon tarifën tuaj të pjesëmarrjes, ushqimin dhe akomodimin. Ju duhet të paguani vetëm shpenzimet e udhëtimit.

Gjuha e mësimit: Anglisht.

Si të aplikoni për Bursën CEEPUS?

Plotësoni formularin e aplikimit në faqen e mëposhtme:

https://incoming.pte.hu/courses/course/21280-changing-europe--european-changes-2020

Afati i aplikimit për Bursën për CEEPUS: 15 korrik

Me poshte gjeni fletushkën bashkangjitur, programin paraprak.

Ju lutemi gjeni më shumë detaje rreth shkollës verore "Ndryshimi i Evropës - Ndryshimet Evropiane në vitin 2020" në dokumentet bashkangjitur. Nëse keni pyetje shtesë, ju lutemi vizitoni faqen tonë të internetit në https://summerschool.pte.hu/ ose kontaktoni kolegët tanë me email në  [email protected].  

Broshura

 

tp-bottom