100 vjetori i Simpoziumit Ndërkombëtarë i Edukimit në Universitetin "Ondokuz Mayis (OMU)" në Samsun të Turqisë

100 vjetori i Simpoziumit Ndërkombëtarë i Edukimit në Universitetin "Ondokuz Mayis (OMU)" në Samsun të Turqisë


Në 100 vjetorin e Simpoziumit Ndërkombëtar të Edukimit i cili u mbajt në Universitetin më të madh të Turqisë së mesme ”Ondokuz Mayıs (OMU)” në Samsun të Turqisë, i organizuar për nder të 100 vjetorit të themelimit të shteit turk, profesoresha Nazli Tyfekçi ishte e ftuar si mysafire nderi dhe paneliste në hapje të konferencës. Profesoresha përveç Kosovës përfaqësoi edhe Universitetin e Gjakovës ‘Fehmi Agani’. Në konferencën në të cilën u prezantuan 350 punime shkencore me 900 autorë, u arrit marrëveshje bashkëpunimi në mes të dy universiteteve që konferenca e radhës të organizohet në Univeristetin e Gjakovës. Ndër të tjera u biseduan edhe mundësitë e bashkëpunimit në projekte të ndyshme zhvillimore.

Fotot e lajmit

tp-bottom